In de les gaat het om plezier te hebben, het beste uit jezelf en je paard halen en het persoonlijk contact tussen jou, je paard en Tessa. Bij elke les wordt er vooraf gevraagd wat je graag wilt oefenen, er bestaat dus geen standaard les. Tijdens de les komen er ongetwijfeld wat puntjes naar boven die je meteen zal gaan oefenen.

Hoeveel lessen je wilt volgen is aan jou. Je kan een eenmalige les nemen, maar je kan ook een aantal lessen boeken waarin we dan concreet aan bepaalde zaken kunnen gaan werken en dat meteen gaan oefenen.

Je kan de les volgen op je eigen paard of pony. Heb je geen eigen paard of is je paard jong of oud is, te schrikkerig, flink kan bokken of kreupel is, dan is het ook mogelijk om de les te volgen op Tessa haar paard Skik of een fjord Offie. Skik is een 21 jarige KWPN ruin met een stokmaat van 1.74m. Het is een braaf en een uitstekend leerpaard. Skik is geschikt voor jonge meiden en dames vanaf een lengte van ongeveer 1.50m. Meer informatie over Skik

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen lessen volgen op onze shetlander BJ. Meer informatie over BJ

Voor wie?

De lessen zijn eigenlijk geschikt voor iedereen. Voor kinderen en beginners zijn de lessen ideaal om gelijk de juiste techniek en houding aan te leren. Voor mensen die al langer paardrijden zijn de lessen met name geschikt om weer eens met een frisse blik naar de houding te kijken en de puntjes op de i te zetten waar nodig. 

Kosten

Voor kinderen tot 9 jaar:

Er wordt maximaal 30 paardrijles minuten les gegeven. Uit ervaring weten wij dat dit voor kinderen genoeg is. Zo kunnen ze blijven concentreren tijdens de les. In totaal zullen we ongeveer 60 minuten bezig zijn, dat is inclusief verzorging zoals borstelen en op- en afzadelen. Naast het rijden is dit natuurlijk een belangrijk onderdeel van de les.

De lessen worden gegeven op onze pony BJ, in Heiloo. De les op BJ is ideaal om je kleine paardenmeisje of jongen kennis te laten maken met pony’s en het verzorgen ervan. De les wordt per keer afgesproken en er is geen verplichting tot het structureel afnemen van de lessen.

De kosten voor deze les zijn € 17,50.

Vanaf 9 jaar:

De les duurt 45 minuten en kan gegeven worden op eigen paard of op Offie, een lieve Fjord. De les op Offie wordt gegeven op een pensionstal in Bergen, waar een binnenbak aanwezig is.

Offie is ideaal voor jonge ruiters vanaf 9 jaar, maar ook voor volwassenen is Offie een ideaal lespaard. Offie kan heel goed “spiegelen” en daardoor leer je heel snel wat je sterke en minder sterke kanten zijn.

De les duurt 45 minten. Als je les op Offie hebt duurt de totale les ongeveer 75 minuten. Dit is inclusief verzorging en op- en afzadelen voor en na de les.

45 minuten
Op eigen paard € 20,00
Op Offie € 25,00

Les op je eigen paard of pony?

De lessen op je eigen paard of pony worden gegeven in Heiloo, Alkmaar, de Egmonden, Bergen, Schoorl, Castricum & Akersloot. Zie de plattegrond voor de mogelijkheden.

Ligt jouw stal niet in de genoemde dorpen? Dan is het mogelijk dat “aan de longe” naar je toekomt, hiervoor rekenen wij € 5 voorrijkosten. De voorrijkosten komen te vervallen zodra Tessa 2 of meer lessen achter elkaar geeft bij je op stal. Dit kan je zelf regelen door met een stalgenootje of paardenvriendin 2 lessen te plannen.

paardrijles in noord holland aandelonge

De lessen worden gegeven op eigen risico, zie hier de voorwaarden.