Aan de longe ervaringen

Tes Heiszwolf: “Skik is een paard die begrijpt wat jij wilt als je de juiste signalen doorgeeft. Dit kan Tessa je bijbrengen, zodat leren paardrijden een ontspannen belevenis wordt met een bijzondere band met het paard.”

 

Aan de longe SkikHallo Tessa. Als kind zijnde heb ik tot mijn 12e een aantal jaren pony / paard gereden met heel veel plezier. Maar zoals dat wel vaker gebeurt stop je ermee om wat voor reden dan ook. Door de jaren heen bleef het wel kriebelen om weer te gaan paardrijden nu na 45 jaar!! kwam jij met Skik op mijn pad. In het begin was ik toch wat angstig maar met jou als instructrice en Skik die heel betrouwbaar is, is de angst totaal verdwenen en heb ik ontzettend veel plezier in de lessen die jij geeft. Je ziet werkelijk alles 😁 en geeft zulke goede aanwijzingen.. We gaan stap voor stap vooruit maar ben (gelukkig) nog lang niet uitgeleerd. Ik hoop nog heel lang van jou en Skik les te krijgen.  Veel liefs Caroline Brouwer.

5 Reacties

 1. Chantal
  | Beantwoorden

  Beste Tessa,

  Na jaren niet meer op de paardenrug gezeten te hebben was het wel weer even wennen.
  Ik ben ontzettend dankbaar dat jij mij weer het vertrouwen en “mijn balans” terug hebt gegeven.
  Mijn houding en zit zijn enorm vooruit gegaan en doorzitten zonder hobbelen is geen enkel probleem ( en belasting voor mijn lieve paard ) meer.
  Ontzettende leuke lessen met veel afwisseling en geduld.
  Ook Skik, jou paard, is een topper! Als ex-politiepaard geeft hij je een vertrouwd en veilig gevoel.
  Nogmaals bedankt en tot snel

  • Tessa
   | Beantwoorden

   Bedankt voor je reactie Chantal! Het was leuk je weer te zien rijden na die jaren. En je ziet het je bent het nog niet verleerd! Tot de volgende keer.

 2. Armelle
  | Beantwoorden

  Ik volg heel ongedwongen af en toe lessen bij Tessa en Skik, als het me uitkomt. Het is heel fijn dat dit kan, aangezien dit nu het best bij mijn leven past. Ik heb nauwelijks ervaring met paardrijden en kan me nog wel eens wat onwennig en op mijn hoede bij paarden in de buurt voelen. Skik neemt dit gevoel binnen de eerste minuut weg. Het is een betrouwbaar en lief paard. Tessa geeft geduldig duidelijke aanwijzingen over het paard aansturen, je houding, hoe om te gaan met paarden etc. Ze focust op wat anders kan, maar ook op wat al goed gaat. Daarnaast is het ook altijd gezellig. Ik hoop nog veel te mogen leren van Skik en Tessa!

  • Tessa
   | Beantwoorden

   Bedankt Armelle voor deze mooie reactie. Je bent een lieve jongedame die, ondanks je weinige ervaring met paarden, er een goed gevoel voor hebt. Skik vindt het altijd heerlijk als je hem poetst. Terwijl hij niet van poetsen houdt en dat maakt je erg bijzonder. Skik en ik hopen je nog veel te mogen leren. Groetjes

 3. Ellen Janssen
  | Beantwoorden

  Mijn dochtertje van net 9 vond de les op BJ van Tessa echt geweldig. Ze leerde over de verzorging, op-/afzadelen en met zelfvertrouwen een pony te benaderen. Goede zit en houdings oefeningen waardoor ze die beter kan gebruiken en minder met de teugels hoeft. Heel anders dan de manegelessen en een super fijne aanvulling. Bedankt Tessa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.