Over Tessa

Tessa van Hal-Kaandorp is de instructrice van “aan de longe”. Tessa begon op 14 jarige leeftijd met het lesgeven van kinderen op pony’s. De eerste lessen gaf ze altijd aan de longeerlijn en nadat haar kleine lesklantje haar evenwicht kon bewaren kwam ze in de gewone lessen van maximaal 2 pony’s. Een paar jaar later begon Tessa ook met het privé lesgeven van volwassenen. Zo nam (en nog steeds neemt) Tessa alle tijd voor de individu; Tessa houdt rekening met ieder zijn tempo en conditie.  Na jaren op Schiphol te hebben gewerkt, bleef Tessa paardrijden op haar eigen paard. Inmiddels geeft ze alweer een aantal jaar paardrijles. 

Haar passie en enthousiasme ligt bij het leren van de basis; de onafhankelijke zit, de rustige hand en het eerlijk omgaan met het paard. Uit ervaring weet Tessa dat er weinig zitlessen aan de longe gegeven worden, iets wat zij juist met heel veel plezier en enthousiasme doet. Haar geduld en goede uitleg hebben al heel wat ruiters op weg geholpen.

Over lespaard Skik

Mijn 19 jarige KWPN ruin Skik is een ontzettend lief en betrouwbaar paard. Hij is een ruin met een schofthoogte van 1.74m.

Skik is al ruim 12 jaar in mijn bezit, hij is in zijn jonge jaren politiepaard in Amsterdam geweest. Skik is een heel gevoelig paard (qua teugelhulp) en hij is bijna helemaal volledig op je zit te rijden, sturen doe je dus met je benen en zit. Hij volgt ook precies je hulp op waardoor je snel doorhebt welke hulp je nog beter kan geven. Hij is lief voor zowel beginners als gevordenen.

Heb je nog nooit of een tijd geleden paard gereden en je wilt het rustig een keer proberen? Dan is Skik daar het juiste paard voor. Maar ook voor gevorderden is het een leuk paard waarmee je allerlei dressuuroefeningen kan oefenen.

Omdat Skik te rijden is met je houding en zit is Skik uitermate geschikt voor de "Aan de longe" lessen.

Over lespaard Offie

Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik gebruik mag maken van Offie, een 25 jarige Fjord. Offie is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en voor volwassenen. Offie is heel erg attent voor haar ruiters, zodra je je evenwicht dreigt te verliezen dan staat ze stil. Ze "spiegelt" heel erg goed, ze geeft dus goed aan hoe je je voelt te paard. Ook is het mogelijk om Offie met intentie te rijden, dus ze luistert naar je gedachten als je de commando's zoals stap, draf en halt denkt. Dat maakt paardrijden diervriendelijker en een hele nieuwe ervaring!

Aan de longe paard Offie

Over lespony BJ

Deze leuke shetlander is sindskort in ons bezit. BJ is een ruin van ongeveer 1.10m en is een ontzettend lieve pony voor kinderen. BJ is 16 jaar oud en wordt ongeveer 2x per week bereden. Het is een betrouwbare pony die zich graag laat vertroetelen door kinderen.

BJ is heel erg geschikt voor jonge kinderen vanaf 4 jaar die rustig kennis willen maken met paarden. Tijdens de "Aan de longe" lessen leer je hoe je moet borstelen, hoeven moet uitkrabben, het opzadelen en de eerste beginselen van het paardrijden. Houding en zit, en daarmee het evenwicht van je kind, staat voorop. Tessa vindt het uiterst belangrijk dat het kleine ruitertje zijn/haar evenwicht kan bewaren. Door een goede balans te krijgen op een pony voorkom je vallen. De balans krijgen de kinderen door vele gymoefeningen te doen op de pony. Er wordt speels lesgegeven en omdat de les privé wordt gegeven is er veel aandacht voor je kindje en zijn/haar ontwikkeling. Elk kindje stapt met meer zelfvertrouwen af en houdt een lekker gevoel over aan de les.

 

 

Lees snel meer over de lesmogelijkheden!

Aan de longe paardrijles kinderen Heiloo
Aan de longe houding en zit lessen